Україна битиме по Криму й Донбасу з американських РСЗВ – Жданов

Україна не битиме з реактивних систем залпового вогню HIMARS по Росії.

Але по території Криму й Донбасу може, каже військовий експерт Олег Жданов. Про це повідомляє “Україна 24”.

“З нас взяли слово, що ми поки не робитимемо пусків по території Росії оперативно-тактичними ракетами. Наш президент публічно це підтвердив у зверненні. Сказав, що Україна дотримуватиметься цієї вимоги”, – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зброя від Німеччини буде: Україна отримає РСЗВ

Американські РСЗВ зараз найпотрібніші на Донбасі. Там Росія намагається захопити Донецьку й Луганську області в адміністративних кордонах.

“Другий за значимістю напрямок – це, найімовірніше, Херсон. Можливо, частину цих систем відправлять на Херсонський напрямок”, – додав Жданов.

HIMARS дасть можливість обстрілювати резерви військ і нищити основні склади із забезпечення фронту. Це допоможе обороняти українські міста.

1 червня США повідомили, що передадуть Україні реактивні системи залпового вогню HIMARS. РСЗВ і боєприпаси до них передбачає новий пакет військової допомоги.

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін повідомив, що входить у новий пакет військової допомоги для України. Ідеться про керовані боєприпаси для реактивних систем залпового вогню, ще 18 гаубиць M777 і тактичні машини для їх обслуговування, 36 тис. боєприпасів калібру 155 мм.

Американські ракетні артилерійські системи HIMARS мають бути в Україні вже цього місяця. Збройні сили України завершили курс навчання. Про це повідомив керівник ОП Андрій Єрмак.