По 30 танків та БТР щодня – РФ нарощує кількість терористів і техніки на Донеччині

Російське командування нарощує кількість особового складу та військової техніки на Донецькому напрямку.

Таку інформацію отримали з військових кіл 1-го армійського корпусу, що входить до 8-ї армії південного військового округу міноборони РФ. Про це повідомляє СтратКом ЗСУ у Telegram.

Зазначається, що нарощування здійснюється з метою реалізації завдання, яке поставив російський президент Володимир Путін – захопити всю Донецьку область.

Відомо, що російське керівництво упродовж останніх двох днів перекинуло на напрямки Горлівка – Бахмут – Слов’янськ та Піски – Мар’їнка – Вугледар по 30 одиниць танків та БТР-БРМД та до 15 автомобілів з особовим складом щодня.

Техніку звозять у темний час доби, з 21:00 до 2:00 з Ростовської області. Це також підтвердили місцеві мешканці, які стали свідками прихованого переміщення 18-19 червня.

Крім того, збільшити кількість військових та техніки країна-агресорка вирішила через те, що ЗСУ почали інтенсивніше відповідати на обстріли з боку Донецька, Макіївки та Горлівки. Це призвело до знищення за три дні майже 10 складів з боєприпасами, озброєннями та ПММ 1 АК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських загарбників в Україні

Також ворог поспішає захопити Донецьку область, доки українські захисники не встигли отримати озброєння з США по лендлізу.

“На думку росіян, ЗСУ відчувають нестачу як у ствольній далекобійній артилерії, так і в боєприпасах усіх видів. І вони добре знають, що озброєння до ЗСУ прийде наприкінці червня на початку липня. Тож хочуть скористатися цим моментом”, – йдеться у повідомленні.

Доки Україна чекає на сучасне озброєння, РФ постачає армійським корпусам у великій кількості танки 1960 років випуску.

“Ну, а в Донецьку третій день не припиняється метушня. Якщо населення, налякане нездатністю росіян захистити себе та жителів Донецька, поспіхом виїжджає кудись, то у підрозділах 1 АК, МДБ, МВС, МНС та інших спостерігається метушня щодо переміщення”, – додали у СтратКомі.

На Слов’янському напрямку, неподалік Богородичного та Долини, українські воїни відбили штурмові дії окупантів. Ворог систематично обстрілював Грушуваху, Вірнопілля, Адамівку, Мазанівку. Вдарив по об’єктах інфраструктури неподалік Богородичного.

Крім того, ворог обстрілює Донбас з артилерії, РСЗВ та мінометів, а також намагається наступати.