Посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати працювали на Кремль

Викрили російську агентуру, до якої належали посадовці Кабміну і Торгово-промислової палати України.

Зрадники передавали розвідінформацію ворогу. Щоб знешкодити їх, контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію, про що повідомила у Telegram 21 червня.

У результаті в Києві затримали завідувача відділу секретаріату Кабміну і керівника однієї з дирекцій ТПП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість поліцейських Бердянська перейшли на бік РФ

“Ці посадовці передавали ворогу різну розвідінформацію: від стану обороноздатності до облаштування держкордону та персональних даних українських правоохоронців. Зрадники робили це не безкоштовно. Російські куратори платили їм за інформацію від 2 до 15 тисяч доларів за завдання. Суми залежали від рівня таємності і важливості зібраних даних”, – йдеться в дописі.

Обом зрадникам оголосили підозру в держзраді.

Головний інспектор Державного агентства меліорації та рибного господарства України у Миколаївській області добровільно перейшов на бік ворога. В тимчасово окупованому Херсоні він дозволив окупантам розкрадати морські ресурси, повідомила пресслужба Державного бюро розслідувань 20 червня.

На Сумщині контррозвідка Служби безпеки України затримала російського агента, який розвідував позиції Збройних сил поблизу кордону з Росією. Жителя Сум викрили за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, повідомила 17 червня пресслужба Офіса генерального прокурора.