Охтирка отримала оргтехніку від компанії Ferrexpo Костянтина Жеваго

Містечко Охтирка Сумської області упродовж майже місяця знаходилось в облозі російських військ. Піддавалося масованим ударам ворожої авіації та обстрілам. Попри це, місто не було взяте в облогу й стало надійною перешкодою для просування російської армії вглиб України.

В Охтирці різного ступеню пошкоджень та руйнації зазнали всі багатоповерхівки, приватний житловий сектор. Суттєво пошкоджено інфраструктуру – ТЕЦ, центральний каналізаційний коллектор, газогони, водогони. Водночас, внаслідок обстрілів інфраструктурних будівель знищена або виведена з ладу велика кількість оргтехніки, необхідної для відновлення та функціонування міста.

До компанії Ferrexpo звернувся Охтирський міський голова Павло Кузьменко з проханням придбати необхідну для відновлення міста та надання допомоги населенню техніку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ferrexpo Костянтина Жеваго придбала комунальну техніку для міста Охтирка

За словами Юрія Химича, керівника програм корпоративної соціальної відповідальності Ferrexpo в Україні, компанія швидко відреагувала, придбала й передала допомогу в Охтирку. Місто отримало ноутбуки, комп’ютери, монітори, акустичні системи, принтери, телевізори та ін. Всього – на понад 1,5 млн. грн.

“Це не перша наша допомога місту-герою Охтирці. Раніше компанія вже передала фронтальний навантажувач та екскаватор-навантажувач для ліквідації наслідків ворожих обстрілів. Готуємо передати також два пасажирських автобуси”, – додав Юрій Химич.

Менеджмент Ferrexpo й особисто Костянтин Жеваго продовжують слідкувати за ситуацією в Україні та оперативно надавати допомогу туди, де її найбільше потребують.

“Населені пункти, які першими зустріли ворога та зазнали великих жертв, потребують нашої уваги насамперед. Ми об’єднали зусилля керівників та працівників Ferrexpo і сподіваємось, що наша підтримка допоможе якнайшвидше впоратися з наслідками руйнацій”, – зазначили в компанії.

Ferrexpo швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Акції Ferrexpo входять до преміального лістингу Лондонської фондової біржі за індексом FTSE 250 (тікер FXPO). Група виробляє високоякісні залізорудні окатки преміум-класу для металургійної промисловості, які порівняно з використанням більш поширених видів залізорудної сировини дозволяють зменшити викиди вуглецю і підвищити продуктивність виробників. Підприємства Ferrexpo забезпечують сировиною світову металургійну промисловість понад 50 років. У 2021 році група виготовила 11,2 млн тонн залізорудних окатків, завдяки чому компанія Ferrexpo стала 3-м найбільшим експортером окатків у світі з часткою ринку приблизно 9%. Група має широку клієнтську базу, до якої входять сталеливарні підприємства по всьому світу, зокрама в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі та США.