путін ніколи не зможе підкорити Балтію — експрезидент Латвії

російський диктатор володимир путін думає лише про розширення кордонів росії та захоплення нових земель, проте йому не вдасться захопити країни Балтії.

Про це заявив колишній президент Латвії (2007-2011 р.р.) Валдіс Затлерс в інтерв’ю, повідомляє haqqin.az.

За його словами, Путін живе ідеями російської імперії XVII століття і думає тільки про розширення кордонів росії, а також захоплення нових земель. Він зазначив, що своєю агресивною політикою росія перетворила країни Балтії «на цитадель, яку їй ніколи не вдасться захопити».

«До російської агресії проти Грузії у Латвії практично не було армії, але після серпня 2008 року ми впритул зайнялися реалізацією різних програм військового будівництва. У результаті, коли у 2014 році росія окупувала Крим, у нас уже були і військова інфраструктура, і сили НАТО. А після повномасштабного вторгнення росії в Україну військовий контингент держав Балтії і, зокрема, Латвії збільшився в десятки разів, тобто агресивна політика Кремля дала нам та іншим країнам Балтії можливість знайти збройні сили, яких у нас ніколи не було. Тому будь-який напад на Латвію зараз став би безумством», – сказав Затлерс.

Він зазначив, що сьогодні у Латвії перебувають військові дев’яти країн НАТО, а також велика кількість сучасної військової техніки, що дозволило надавати військову допомогу Україні.

Нагадаємо, депутат Держдуми рф Євген Федоров, який вніс законопроект про відкликання визнання незалежності Литви, запропонував зробити аналогічно щодо Естонії, Латвії та України.

Читайте також:

Сейм Латвії ухвалив закон «Про заборону на експонування об’єктів, які прославляють радянський і нацистський режими, та їхній демонтаж на території Латвійської Республіки». Він передбачає, що ці об’єкти підлягають демонтажу до 15 листопада.

Європейських лідерів не повинен стримувати страх спровокувати президента росії владіміра путіна, а міжнародна спільнота не повинна чинити тиск на Україну, змушуючи її піти на поступки задля припинення війни, заявив міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс.

Депутат Держдуми рф Євген Федоров, який вніс законопроект про відкликання визнання незалежності Литви, запропонував зробити аналогічно щодо Естонії, Латвії та України.

Раніше глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич «привітав» окупантів із днем росії та побажав їм поразки у війні.