Справа Трубіцина: НАБУ завершило розслідування про хабарництво

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили слідство у справі щодо одержання 1,39 млн гривень неправомірної вигоди депутатом Київської міської ради.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Прокурором САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у провадженні стосовно депутата Київської міськради (голови однієї з постійних комісій Київради), його помічника, директора КП, двох заступників директорів КП, а також наближеної до депутата особи, яких викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди», – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що депутат Київради у змові зі своїм помічником, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги у електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок.

Раніше ми писали, що за депутата Київської міськради від фракції «Слуга народу» Владислава Трубіцина, який був спійманий на хабарі, внесена застава в сумі понад 14 млн грн, як альтернатива утримання під вартою.

Також нагадаємо, що Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід спільнику затриманого на хабарі депутата Київради Владислава Трубіцина.