Єрмак зробив заяву щодо “Мінська-3”

У команді президента Володимира Зеленського немає людей, які допускали б варіант “Мінськ-3”.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю, передає “Лівий берег”.

“Ні, точно не допускаємо (варіант “Мінськ-3″. – Gazeta.ua). У нас інші прізвища, ніж у творців Мінських угод. І людей, які б таке допускали, в нашій команді немає”, – запевнив Єрмак.

За його словами, переговори в межах Мінських угод можливі лише тоді, коли “будуть відповідні умови”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін може погодитися на підписання договору “Мінськ-3” – Жданов

“Це не про те, щоб когось (президента РФ Володимира Путіна. Gazeta.ua) в чомусь переконувати. Це про фіксацію факту, який буде на той момент. А він для нас буде абсолютно чітким, очевидним. Не ми починали цю війну, але це наша трагедія, ми втратили людей, наші міста зруйновані. Тому з нашого боку компромісів точно не буде”, – запевнив Єрмак.

Він переконаний, що будь-які посередники не можуть відіграти ключову роль, тому такі речі вирішуватимуть шляхом прямих переговорів на найвищому рівні.

21 лютого 2022 року Володимир Путін підписав укази про визнання “незалежності” так званих ДНР та ЛНР. 22 лютого Рада Федерації РФ остаточно ратифікувала договори про визнання псевдореспублік.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді Путін заявив про “спеціальну воєнну операцію” для “демілітаризації і денацифікації” України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.