У Луганській ОВА повідомили про втрату контролю над одним населеним пунктом

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що українські війська втратили контроль над населеним пунктом Метьолкіне біля Сєвєродонецька.

«Рашисти посилили артилерійські та авіаційні обстріли. Потужно росіяни гатять по Сєвєродонецькій промзоні та околицях міста. Те саме в районах Тошківки та Устинівки, бо орки хочуть здійснити там прорив, і задля цього стягнули туди велику кількість техніки. Бої точаться в багатьох селищах навколо Сєвєродонецька та Лисичанська. Вчора ворог кинув десятки одиниць техніки на прорив. На жаль, зараз ми не контролюємо Метьолкіне поблизу обласного центру», – інформує Гайдай.

За його словами, противник продовжує нарощувати резерви, російські війська використовують «повзучу» тактику – знищення Луганщини з усієї можливої зброї – і намагаються «продавити» лінію оборони.

У Генштабі ЗСУ вранці 20 червня повідомили, що за встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком тривають бойові дії. Фахівці американського Інституту вивчення війни (ISW) 19 червня звернули увагу, що зосередженої Росією артилерії і піхоти, ймовірно, залишається недостатньо для просування в межах Сєвєродонецька.

Нагадаємо, ситуація у Сєвєродонецьку вкрай складна. Евакуація цивільних із міста неможлива.

Українські військові змусили відступити ворога в районі населеного пункту Тошківка, а також відбили штурм у напрямках Оріхове – Золоте та Первомайськ – Золоте.

Також у ніч на 19 червня, окупанти обстріляли з мінометів населені пункти Сумської області. Обстріл вівся з території росії.