ЗСУ в Запорізькій області “знешкодили” низку техніки з окупантами й два “опорники”

Українські військові в Запорізькій області ведуть оборонну операцію та стримують ворога.

Російські окупанти не дорахувалися 14 солдатів, низки техніки й двох “опорників”, повідомили 20 червня у Штабі оборони Запорізького краю.

“Збройні сили України завдають російській армії суттєвих втрат в особовому складі й у техніці”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оновив дані про втрати російських окупантів в Україні

Упродовж минулої доби ЗСУ також поранили в області 18 ворогів, знищили російський БТР, ліквідували бойову розвідувально-дозорну машину і плавучий бронетранспортер.

“Крім того, українські воїни знищили один спостережний пункт, один опорний пункт ворожого взводу й один бліндаж”, – додають у Штабі.

На Запорізькому напрямку окупанти продовжують перегруповувати свої сили й засоби. Окремі підрозділи ворога переміщаються з деяких населених пунктів області до Мелітополя. Ворог не готується до наступу найближчим часом у напрямках Запоріжжя, Оріхова й Гуляйполя. Даних, які б свідчили про зворотне, не виявили.

У Запоріжжі окупанти намагаються залякати місцеве населення та придушити рух опору шляхом “запровадження” смертної кари. Але українські партизани продовжать чинити опір. Майже 60% території регіону тимчасово окупували російські війська, але у регіоні активно діє рух опору. Інша частина області зазнає постійних обстрілів з боку окупантів.

У Мелітополі українські партизани вже ліквідували російських військових високого рангу, а в Токмаку партизани розповсюджують антиросійські листівки на вулицях. У перехоплених розмовах російські солдати між собою скаржаться на “українські диверсійні групи”.