Шольц став на захист Меркель та підтримав її політику щодо РФ

Політика колишньої канцлерки Німеччини Анґели Меркель щодо Російської Федерації не була помилковою.

Але те, що стосується російських енергоресурсів поставило Німеччину у незручне становище. Таку заяву зробив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає Welt.

“Спроба примирення ніколи не може бути помилковою, як і спроба мирно уживатися. Я бачу себе поряд зі своєю попередницею”, – сказав канцлер.

Окрім цього, Шольц підтримав і політику Меркель щодо вступу України в НАТО, коли 2008 року Німеччина виступила проти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель готова стати посередницею між Росією та Україною

“Критеріям вступу до НАТО має відповідати будь-яка країна, яка бажає вступити до Альянсу. Вступ України до НАТО не стояв на порядку денному. Про це знали всі, зокрема й президент Росії, до речі. Тому абсурдно, що Путін виправдовував свою атаку на Україну зокрема й тим, що в якийсь момент Україна може раптом там опинитися”, – вважає він.

Але все ж Шольц дорікнув Меркель через російські енергоресурси та залежність від них Німеччини.

“Ми надто сконцентрували наші енергопостачання на Росії, не побудувавши необхідної інфраструктури, щоб швидко змінити курс, якщо станеться найгірше”, – підсумував канцлер.

Колишня канцлерка Німеччини Анґела Меркель не вважає, що рішення про будівництво “Північного потоку-2” було хибним. Перед вторгненням російського диктатора Володимира Путіна в Україну “Північний потік-2” так і не запрацював.

Меркель також не вважає себе винною в тому, що Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Вона заявила, що “неможливо було створити таку архітектуру безпеки, яка запобігла б цьому”.