У Мадриді презентували виставку незвичайних картин українських художників

У Мадриді в Іспанії презентували виставку робіт художників з Олександрії “її”. Кілька картин досвідчені автори створили у співавторстві з переможцями дитячого конкурсу.

Малюнки представили в мистецькому Центрі Едуардо Уркульо, повідомило Суспільне.

Проєкт “У майбутнє крізь минуле” створили 2019 року. Під час конкурсу дитячого малюнку в Олександрії, що на Кіровоградщині, обрали трьох переможниць: Валерію Дрозд, Анастасію Яцину й Джульєту Оганісянс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Музею грошей можна потрапити безплатно

Дівчата разом з досвідченими художниками створили дев’ять картин. Надихалися творчістю народної художниці Марії Примаченко, петриківським розписом і Трипільською культурою.

Роботи мали показати у різних містах Іспанії.

“Війна зробила тему серії ще актуальнішою та важливою. Діти й культура, які зараз знищують. Різні теми, що переплітаються у картинах – це різні пласти, які розділяють століття, але вони сформували нематеріальну спадщину України”, – розповіла ініціаторка виставки Ірина Кваша.

16 березня через повномасштабне вторгнення Росії організатори виїхали в Мадрид і відновили презентацію робіт. Зараз картини перебувають у посольстві України в Іспанії.

До Іспанії з 24 лютого евакуювалися понад 140 тис. українських громадян, повідомили в міністерстві інклюзивності, соціального захисту та міграції Іспанії.