Давали життєві уроки і захищали все життя: зірки поділилися ніжними спогадами до Дня батька

Сьогодні, 19 червня, відзначають День батька. Цьогоріч багато хто не зможе привітати татів особисто, оскільки ті обороняють Україну від російських окупантів.

Однак українці вітають рідних у мережах. Зокрема, зірки поділилися теплими спогадами про батьків, найяскравіші з яких зібрала Gazeta.ua.

Злата Огнєвіч

Співачка розповіла, що її тато – дуже мудрий чоловік, який багато чого навчив. Із самого дитинства батько їй стверджував, що найголовніше – завжди залишатися людиною.

“Ще тато казав, що краса – дуже швидкоплинна. Те, що постійно з нами, – наш розум. “Тому, донечко, берись за книжки”, – чула я від тата. До речі, читати обожнюю з самого дитинства.

Найзворушливіший спогад, пов’язаний з татом, – з тих часів, коли ми жили в Криму. Батько служив тоді у морському флоті. І ми з нетерпінням чекали на його повернення додому. Пам’ятаю, відкриваються двері – і на порозі стоїть хтось великий, з бородою та кудлатим волоссям… Я підбігаю і розумію, що це ж мій татусь! Я його міцно-міцно обіймаю, вдихаю запах потяга і цигарок, якими він пропах. Він тоді ще подарував мені особливу іграшку, яку я берегла аж до переїзду в Київ”, – поділилася артистка.

Додала, що зараз її батько у Харкові: допомагає пораненим, оперує їх під обстрілами.

Григорій Решетнік

Ведучий наголосив, що від батька засвоїв багато життєвих уроків.

“Один із них: ніколи не опускати руки. Як би складно не було, завжди необхідно знаходити в собі сили піднятися, зібратися і рухатися далі. Внутрішній стрижень має залишатися незламним. Також тато на своєму прикладі навчив мене цінувати родину, шанобливо ставитися до дружини та дітей. Саме це мої батьки демонструють уже 40 щасливих років у шлюбі”, – поділився він.

Пригадав, що коли йому було років 5, то він з батьком ходили по морозиво та молочні коктейлі. Тато Решетніка знав, як він їх обожнював. Тому купляв одразу кілька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виборюємо найцінніший подарунок дітям – воїни записали відео з передової у День батька

“Це був наш із ним маленький секрет. Найголовніша умова щоб про це не знала мама. І хоч мама, напевне, здогадувалася, мені подобалось, що у нас з татом були такі маленькі домовленості та чоловіча солідарність”, – розповів знаменитість.

Леся Нікітюк

Ведуча “Нового каналу” зізналася, що її тато Іван Іванович – справжній чоловік, тож захищає її все життя.

“У нього дуже коротка розмова з тими, хто намагається зробити мені погано: слідом за російським кораблем і все. Тато – господар, класний рибалка, професіонал. Я йому купила човен, і він постійно лапає рибу. Як не виходить, то купує. Батько справжній жартівник, дуже компанійський, може і поспівати, може й пошуткувати. А ще мій тато справжній патріот України”, – поділилася вона.

Анна Саліванчук

Акторка поділилася зворушливим відео з батьком в Instagram.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Ann Salivanchyk (@salivanchuk.anna)

Ектор Хіменес-Браво

Зірковий суддя шоу “МастерШеф” зазначив, що найважливіший урок від батька – як не варто поводитися з жінками.

“Він надав мені антиурок того, як варто поважати, як варто кохати, як цінувати усе, що робить жінка для тебе. Він завжди показував своїми діями, що сім’я не його пріоритет. Відтоді родина для мене завжди на першому місці, це найважливіше що є у житті. Мої найтепліші спогади про батька пов’язані з їжею. Тато дуже любив готувати. Його страви відрізнялися від маминих. Він любив робити це на вулиці, на відкритому вогнищі”, – поділився шеф-кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський показав зворушливі фото до Дня батька

Олександр Педан

Ведучий пригадав, про що подумав, коли дізнався, що стане батьком. Зазначив, що коли чекали старшу доньку Валерію, до кінця не розумів, що відбувається.

“Мені був 21 рік. Добре, що дівчата дорослішають раніше, і в них є материнський інстинкт. Це надзвичайно допомогло у вихованні доньки. А от на появу сина я вже дуже чекав, бо Марік з’явився, коли ми з дружиною були в зрілому віці. Це нереальне щастя – стати батьком вдруге у цьому віці! Зовсім інше відчуття, інше прагнення і бажання ділитися своїми часом та енергією”, – розповів чоловік.

Сьогодні, 19 червня, в Україні святкують День батька. Хоч свято й неофіційне, його відзначають у третю неділю червня. Понад 40 країн світу щороку вшановують чоловіка-батька. Більшість із них, як і Сполучені Штати, – у третю неділю червня. Деякі країни відзначають в інші дати. Наприклад, Польща – 23 червня; Італія, Іспанія, Португалія -19 березня, а от у Південній Кореї 8 травня – спільне свято матерів і батьків.