На Луганщині пекло: українські бійці б’ються за Сіверськодонецьк, ворог тисне з Попасної

У Сіверськодонецьку непроста ситуація.

Ворог серед міста проводить цілодобову повітряну розвідку безпілотниками. Корегує вогонь, швидко підлаштовуючись під наші зміни. Про це заявив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Ворог тисне з Попасної. Бої тривають.

“Знову потужно обстріляні райони поблизу мостів. Двічі вдарили по Сіверськодонецькому “Азоту”. Зафіксовані руйнування прохідної та очисних споруд”, – пише Гайдай.

Окупанти також обстріляли Лисичанськ, Метьолкіне, Борівське, Білу Гору, Устинівку, Миколаївку, Білогорівку. Завдали авіаційних ударів поблизу Білої Гори, Мирної Долини й ракетного удару в районі Верхньокам’янки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках. Ворог відійшов

За останні півтори доби знайдені тіла двох чоловіків, які загинули від обстрілів росіян в Лисичанську.

“Значні руйнування в населених пунктах Попаснянської і Гірської громад. У Новоіванівці пошкоджено 16 будинків, Миколаївці – дев’ять, Ниркові – шість”, – каже Гайдай.

Наші підрозділи відбили штурм в районі Тошківки. Також у напрямках Оріхове – Золоте та Первомайськ – Золоте. Триває штурм у напрямку Оріхове – Гірське.

“У ці хвилини росіяни також ведуть розвідку боєм у напрямку Ниркове – Миколаївка. Спробу просування у напрямку Врубівка – Миколаївка українські військові зупинили”, – підсумував голова ОВА.

Попри російські масовані обстріли й спроби окупантів повністю захопити Сіверськодонецьк на Донбасі, українські війська утримують позиції в місті й навіть намагаються контратакувати.

Міжнародні експерти активно обговорюють бої за місто в Луганській області, яке вже третій тиждень є найгарячішою точкою на Донбасі.

На Сіверськодонецькому напрямку російські окупанти продовжують обстрілювати зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти Метьолкіне, Біла Гора й Устинівка. Також ворог намагався штурмувати 18 червня Сіверськодонецьк, але не мав успіху.