Захмарні ціни на продукти та новий навчальний рік: як живе окупована Борівщина

Станом на 18 червня 2022 року Борівщина залишається тимчасово окупованою російськими військами.

Окупаційна влада не полишає планів відновити з 1 вересня навчання у школах Борівщини. Про це повідомляє Борівська селищна рада в Telegram.

Самопроголошене “керівництво” оглядає приміщення загальноосвітніх закладів, намагається вести перемовини з вчителями щодо роботи у новому навчальному році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мера Куп’янська зі спільниками підозрюють в державній зраді

“Нещодавно псевдокерівники відвідали школу у селі Вище Солоне. Її хочуть відкрити замість Ізюмської ЗОШ, яку рашисти частково зруйнували під час захоплення села. Дітей планують підвозити шкільним автобусом”, – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що у магазинах та аптеках на території громади продаються товари здебільшого російського виробництва, а також з так званих ЛДНР.

“Ця продукція відрізняється низькою якістю, але ціни на неї значно перевищують вартість подібних товарів на вільній території України. Дешевше на окупованих територіях лише пальне для автотранспорту”, – зазначили у раді.

Основна частина російських окупантів вийшла з населених пунктів Борівщини разом з технікою у Донецькому та Луганському напрямках. Бойові дії на території громади не ведуться.

Російські окупанти переконують місцевих мешканців, що Борівщина на Харківщині – частина Бєлгородської області РФ. Днями вони “створили” на захоплених територіях тимчасову “адміністрацію Харківської області”.