Джонсон закликав світ готуватися до затяжної війни в Україні

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон закликав західних союзників не розслаблятися та продовжувати підтримувати Україну, оскільки війна з Росією може мати затяжний характер.

Про це голова британського уряду написав у своїй статті для газети The Sunday Times. Він наголосив, що необхідно продовжувати надавати Україні зброю, техніку, боєприпаси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон подякував Зеленському за прийом та опублікував відео

Джонсон впевнений, що президент РФ Володимир Путін вдається до кампанії виснаження, адже вважає, що повне завоювання України можливе, тому йому не вистачить мудрості відступити.

“Я боюся, що нам потрібно готуватися до тривалої війни, оскільки Путін вдається до кампанії виснаження, намагаючись знищити Україну чистою жорстокістю”, – написав Джонсон.

Він підкреслив, що Велика Британія та інші союзники повинні гарантувати, що Україна буде мати стратегічну витривалість, щоб вижити і зрештою перемогти російських окупантів.

“Час є життєво важливим фактором. Все залежатиме від того, чи зможе Україна посилити здатність захищати свою землю швидше, ніж Росія зможе відновити свою здатність до нападу”, – написав Джонсон.

Британський прем’єр приїхав до Києва 17 червня.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон знову прогулялися Києвом. Лідери країн відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир і прогулялися Михайлівською площею.