Російські війська дуже виснажені й скоро візьмуть оперативну паузу – Андрусів

Російські війська дуже виснажені, тому можливо вже в липні чи серпні вони точно візьмуть оперативну паузу для перегрупування.

Окупанти явно переоцінили себе й самі не знають, що з цим робити. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Андрусів у Telegram.

“Недооцінка суперника – класична помилка в спорті. Це сталося з росіянами, які почали війну, а потім раптом зрозуміли, що переоцінили себе й самі не знають, що з цим робити. Російська армія не може досягти успіху, бо думає як амбал”, – зазначив він.

Андрусів наголосив, що росіяни намагаються переважати силою та військовою потугою, а українські захисники мусять переважати ворога в стратегії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська орда готує удари на двох напрямках

“Зараз це й відбувається: ця орда навалилася, але ми не даємо їй шансу збити нас з ніг. Ми порушили їхні плани, тому росіяни йдуть всіма фронтами, але все ж не досягають успіху. При цьому вони вже колосально виснажені та невмотивовані”, – зауважив радник міністра внутрішніх справ України.

Андрусів навів приклад про угрупування окупантів, яке стоїть в районі Попасної.

“Вони упродовж двох тижнів не можуть пройти два кілометри до траси Бахмут-Лисичанськ. Очевидно, що у Росії на порядку денному перегрупування військ. Вони точно візьмуть оперативну паузу. Можливо вже в липні чи серпні. Думаю, до вересня вона в них точно настане”, – впевнений він.

На його думку, ми можемо завадити їм це зробити, почавши контратакувати, але якщо отримаємо обіцяну зброю.

На Сіверськодонецькому напрямку російські окупанти продовжують обстрілювати зі ствольної та реактивної артилерії населені пункти Метьолкіне, Біла Гора та Устинівка.

Також ворог намагався штурмувати Сіверськодонецьк, але не мав успіху.