Польща може частково закрити небо над Україною

Якщо Російська Федерація продовжить атакувати прикордонні райони України на заході, то тоді Польща може запровадити протиракетний захист.

Завдяки цьому західні області України будуть також захищені від авіаударів РФ, розповів екскерівник Бюро національної безпеки Польщі Станіслав Козєй, передає Onet.

“Ми маємо аргументи для того, щоб забезпечити превентивне страхування і повідомити про це Росії. Якщо вона не перестане атакувати наш кордон ракетами великої дальності, то з дня на день ми запровадимо протиракетний захист над західною Україною”, – заявив Козєй.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща закликала швидко запровадити сьомий пакет санкцій проти РФ

Екскерівник зазначив, що Росія вже програла війну на політичному та стратегічному рівні, але сценарій нападу все ще можливий як для України, так і для країн Балтії, Польщі та всього Заходу.

“Якщо Путін побачить, що його доктрина ескалації ефективна, за кілька років може просунутися далі, наприклад, до Сувальського коридору”, – припускає Козєй.

Київ більше не веде переговорів із НАТО щодо закриття неба над Україною. Україні потрібні лише системи протиповітряної оборони, яку Києву вже надають.

У Києві є системи протиповітряної оборони зі штучним інтелектом. Але не всі ним обладнані.