Є чітко окреслені злочини патріарха Кирила – Епіфаній

Глава Православної церкви України митрополит Епіфаній звернувся до інших голів православних церков щодо засудження патріарха РПЦ Кирила.

Є чітко окреслені злочини голови РПЦ. Благословляв на вбивство мирних українців, каже Епіфаній в інтерв’ю НВ.

“Як предстоятель помісної церкви України у своєму Великодньому привітанні іншим предстоятелям помісних церков я чітко вказав на злочини патріарха Кіріла. Його ганебне благословення російської армії на вбивство невинних українців, бо гинуть мирні мешканці, вбито понад 300 українських дітей”, – каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни нищать українські церкви, вбили чотирьох монахів – фото

У ПЦУ нещодавно відбувся Архієрейський собор. На ньому прийняли рішення остаточно не поминати в диптиху патріарха Кирила предстоятелем ПЦУ.

“Ми звернемося з листами до очільників інших помісних церков щодо осуду патріарха Кирила у зв’язку з цією війною, бо він благословляє на вбивство своєї ж пастви, бо ж в Україні багато тих, хто вважає його своїм пастирем”, – розповів Епіфаній.

Архієрейський собор Православної церкви України звернувся до Вселенського патріарха та предстоятелів помісних церков. Там попросили засудити духовні злочини голови РПЦ Кирила Гундяєва.

Голова РПЦ є одним з творців ідеології “русского мира”, а також її пропагандистом і популяризатором.