Обстріли Чорткова: мер розповів нові подробиці

Спочатку був шок, але всі служби негайно приїхали на місце події, коли російські окупанти випустили ракети в Чортків в Тернопільській області.

Загалом пролунало чотири вибухи, а ракети влучили в тилове місто. Про це розповів мер Чорткова Володимир Шматько в коментарі “24 каналу”.

“Все, що можна було організувати в перші хвилини цієї боротьби, ми зробили. Постраждали 22 людини й дитина. Здебільшого це осколкові поранення і травми від вибухової хвилі”, – розповідає мер.

Він додав, що також внаслідок вибуху пошкоджено будинки й автомобілі.

“Я хотів би подякувати місцевим, які не знехтували сигналом повітряної тривоги й перебували в захищених місцях – це врятувало десятки життів”, – наголосив міський голова.

Шматько додав, що коли довелося побачили наслідки чотирьох ракетних ударів ракетами типу “Калібр”, то всі зрозуміли, якими могли бути наслідки, якби люди проігнорували тривогу.

“Калібри”, якими окупанти здійснювали ракетний обстріл, наші спеціалісти вже ідентифікували й порівняли з тими, які здійснювали атаки на Львівщину та на інші регіони. І дійшли до висновку, що це вони”, – пояснює чиновник.

Мер наголосив, що після влучання в Чортків, росіяни майже миттєво почали вихвалятися, що “знищили склади з боєприпасами”.

“Але окупанти влучили по мирному населенню, жодної зброї там не було”, – зауважив Шматько.

Голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш у Telegram розповів, що 10 постраждалих від ракетного удару досі перебувають у лікарнях.

Частина людей після надання необхідної допомоги повернулися додому. Загалом по медичну допомогу звернулися 23 особи: цивільні й військові.

Усі потерпілі зазнали ушкоджень легкого й середнього ступеня.

Серед постраждалих – 12-річна дівчинка з Харкова. Її сім’я після початку повномасштабного вторгнення переїхала на Тернопільщину.

Окупанти ввечері 11 червня атакували Чортків Тернопільської області. Вони зруйнували кілька будинків і поранили понад 20 людей, серед них є діти. Також були повідомлення про нові запуски ракет окупантів з моря.

Це другий приліт по Тернопільщині від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Вперше область атакували 3 квітня близько 22:20 – спробували зруйнувати ракетами один з об’єктів критичної інфраструктури.