Росіяни окупували більшу частину Луганщини, ситуація дуже важка – Гайдай

Ситуація в Луганській області зараз дуже важка.

Противник окупував більшу частину регіону. Сіверськодонецьк став фортецею, яка стримує наступ окупантів. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

“Окупанти знищують будинок за будинком, російські війська обстрілюють з усього, що у них є. Дуже важка ситуація в Тошківці, обстріли не припиняються. Щільність така, що навіть ціла рахункова палата не визначила б кількість прильотів”, – зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Сіверськодонецьк: Гайдай розповів про ситуацію в місті

У Луганській області немає води, газу, електрожнергії. Походи мирних жителів в укриття, поїздки волонтерів “перетворюються в квест на виживання”.

“Зараз ми вже не можемо анонсувати евакуацію, тому що як тільки русня дізнається, де у нас збір людей або де ми роздаємо гуманітарні набори, відразу починаються прильоти. В таких місцях можуть працювати місцеві коригувальники”, – додав голова Луганської ОВА.

11 червня українські захисники відбили наступи ворога в районі Врубівки, Метьолкіного та в напрямку Миколаївки на Луганщині. Поблизу Попасної наші захисники успішно зупинили навалу противника.

За 11 червня ЗСУ відбили 14 ворожих атак на сході. На двох локаціях тривають бої. Загалом знищена 21 одиниця ворожої техніки і склад з боєприпасами.