Загроза повторного наступу на Київ: МВС зробило заяву

Україна поки не бачить ознак формування ударних угруповань чи будь-яких дій окупантів щодо півночі України, зокрема Києва.

Однак загроза для всієї території України буде доти, доки триває війна, заявив радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів в телемарафоні “Єдині новини”, передає Gazeta.ua.

“На сьогодні ми не бачимо жодних дій, які могли б призвести до повторного штурму Києва. Ніяких концентрацій військ, типів цих військ, ми цього не бачили і не бачимо, щоб хтось починав це робити. Але залишається велика загроза бомбових ударів і перекидання диверсійно-розвідувальних груп. Ось ці дві загрози є реальними, але ніякі штурми неможливі. У росіян не вистачає сил, щоб воювати на Донбасі, про який штурм Києва взагалі може ітися?” – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Низка ризиків і загроз: Єнін розповів про ситуацію в Києві

Інформацію про новий наступ на Київ, який тиражують пропагандисти Кремля, Андрусів пояснив так:

“Розгін інформації про потенційний штурм Києва найближчим часом вважаю спеціальною операцією росіян. Вони це роблять з метою відтягувати наші сили, для того, щоб ми замість перекидання зброї на схід, почали її теж концентрувати під Києвом”.

Бої за Київ розпочалися після вторгнення Росії в Україну 24 лютого. Наступ російських сил на Київ відбувався з північно-західного напрямку, з боку Чорнобильської зони відчуження та Білорусі, бої з російськими ДРГ з початку вторгнення відбувалися переважно на обох берегах Дніпра.

Новий наступ на Київ, про який заговорили в Кремлі, – це російський блеф. Російська Федерація не має необхідної кількості війська, а провести мобілізацію в Кремлі не можуть, бо завалиться вся їхня політична система, розповів військовий експерт Віктор Ягун Gazeta.ua.