Американський генерал закликав надати Україні новітні винищувачі

У Сполучених Штатах Америки командувач Національної гвардії Каліфорнії генерал-майор Девід Болдвін закликав Захід якнайшвидше розглянути можливість передачі Україні винищувачів.

Літаки МіГ радянського виробництва є оптимальним рішенням у найближчій перспективі, але на майбутнє варто подумати про новіші західні аналоги, пише Politico.

“МіГи – найкраще рішення на найближчий час, але американські чи західні винищувачі – той варіант, що слід вивчити якнайшвидше”, – заявив Болдвін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські загарбники провалили штурми біля Ізюма – американські аналітики

У літаках типу МіГ-29 є багато хорошого, наголосив він. Зокрема те, що українські військові льотчики вже вміють ними керувати.

“Якщо ж вони збираються використовувати літаки західного зразка, то слід ретельніше поставитися до обговорення кількості, типу та можливостей літаків, які можуть бути доступні”, – додав генерал-майор США.

Польща передала Україні значну кількість запчастин та озброєння для винищувачів МіГ-29. Завдяки цьому повітряні сили зможуть швидко ремонтувати літаки. Передбачалося, що Україні передадуть радянські винищувачі МіГ-29, які стоять на озброєнні польської, словацької та болгарської армій, але цього не сталося. Також Київ очікує отримати американські F-16 або шведський Gripen.