Російські загарбники провалили штурми біля Ізюма – американські аналітики

На Харківщині майже всю 35-ту загальновійськову армію Російської Федерації знищили в Ізюмі через некомпетентних командирів.

Російські окупанти провели кілька невдалих штурмів, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Ворожа армія не має належного медичного забезпечення. Російські медики проводять надмірну кількість ампутацій кінцівок через відсутність медичного обладнання в Міноборони РФ. По суті, це сприяє деморалізації і збільшенню відмов російських військовослужбовців повертатися на передові позиції”, – зазначають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль не здатний контролювати населення на захоплених територіях – американські аналітики

Ключові висновки ISW:

– російські війська провели невдалі штурми на південний схід і південний захід від Ізюма, а також на захід від Лиману, але навряд чи зможуть зробити значне просування до Слов’янська;

– окупанти домоглися незначних успіхів у східній частині Сіверськодонецька на Луганщині, але українські сили продовжують локалізовані контратаки в місті та його околицях;

– водночас загарбники не намагалися штурмувати Авдіївку;

– росіяни не змогли повернути втрачені позиції на північному сході Херсонської області, тож продовжують захищати раніше зайняті позиції.

– окупаційна влада продовжує стикатися з громадським опором і партизанськими діями.

Російські окупанти, швидше за все, розтратять увесь свій наступальний потенціал у боях за Сіверськодонецьк на Луганщині. Ворогу може не вистачити сил на захоплення Донецької області, вважають американські аналітики.