Союзники України запропонували декілька шляхів припинення вогню

США та їх союзники наголошують на необхідності переговорів для для припинення російсько-української війни.

Конфлікт може зайти в глухий кут і жодна зі сторін не очікує чіткої перемоги, йдеться в матеріалі CNN.

Незважаючи на заяви США, нібито “нічого щодо України не вирішуватимуть без України”, наразі Київ безпосередньої участі в цих дискусіях не бере.

Впродовж останніх тижнів офіційні особи США регулярно зустрічалися зі своїми британськими та європейськими колегами, щоб обговорити потенційні рамки припинення вогню та війни шляхом переговорів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак заявив, що розпочалась нова фаза війни

Серед сценаріїв є чотири пункти, запропоновані Італією наприкінці травня. Ця схема передбачає зобов’язання України до нейтралітету щодо НАТО в обмін на певні гарантії безпеки, а також переговори між Україною та Росією щодо майбутнього Криму та Донбасу.

Американські та українські офіційні особи переконують, що США не тиснули на Україну і не підштовхували їх до будь-яких поступок чи перемовин з росіянами.

Двоє американських чиновників повідомили виданню, що США насправді не підтримують пропозицію Італії. Однак стурбованість західних політиків полягає в тому, що без переговорів та угоди між росіянами та українцями війна може затягнутися на багато років.

Назвали три умови, після виконання яких можливе відновлення переговорів Києва з Москвою. Ключова умова – після того, як зміниться ситуація на фронті, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.