Кулеба відреагував на слова Путіна про “гарантії”

Україна готова відновити експорт продовольства з Одеси, але Росія не надала жодних гарантій ненападу на місто.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у п’ятницю ввечері.

“Україна готова створити необхідні умови для відновлення експорту з порту Одеси. Питання стосується того, як зробити так, аби Росія не порушувала торговельний маршрут для нападу на місто Одеса. Наразі немає жодних гарантій від Росії. Ми шукаємо рішення разом з ООН та партнерами”, – заявив очільник МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін поставив керувати окупантами в Україні “політрука”

Сьогодні президент країни-агресорки РФ Володими Путін заявив, що “дасть гарантії безпеки” для вивезення українського зерна Чорним морем.

Також що Україна могла б вивозити свої зернові через територію Білорусі. Але для цього з Мінська потрібно зняти міжнародні санкції.

У Чорному морі російські кораблі продовжують блокаду, погрожують застосуванням крилатих ракет і планують десантну операцію, повідомило сьогодні Оперативне командування “Південь”.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Через блокування українських портів у світі голодуватимуть 218 млн людей, заявили в ООН. Росія використовує блокаду як зброю.