Білорусь віддавала наказ про наступ на Україну, але ніхто його не виконав – Тіхановска

У Республіці Білорусь віддавали наказ про наступ на Україну.

Але найвищі офіцерські чини не пустили наказ у дію. Про це в інтерв’ю з Марком Фейгіним розповіла лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За два дні до війни в Лукашенка запевняли, що нападу з Білорусі не буде – РНБО

“Такий наказ віддав режим (диктатора Олександра Лукашенка. – ред. Gazeta.ua). Але найвищі офіцерські чини розуміли, що білоруські солдати деморалізовані, не мають жодного бажання наступати й приєднуватися до російських військ. Просто цей наказ не спустили далі”, – заявила Тихановська.

На Волинському й Поліському напрямках основні зусилля збройні сили Білорусі зосередили на посиленні охорони державного кордону. Вони почали мінувати лісові дороги, об’їзні шляхи й мости у прикордонних з Україною районах.

Понад 50 одиниць техніки перекинули з Гродна Республіки Білорусь до Брестської області. 1 червня в Гродненському районі на залізничних станціях “Коробчиці” й “Свислоч” вантажили техніку.

2 червня в білоруському місті Дрогичин біля української Волинської області помітили колону військової техніки збройних сил Білорусі. Серед них – шість бронетранспортерів та один МАЗ.