100 днів спротиву: Зеленський зацитував Kalush і ледь не вилаявся

Україна вижене “орків” зі своєї землі. Над російськими окупантами буде трибунал.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні до українців, повідомляє Gazeta.ua.

“Фільтрація, депортація, катування, розстріл, коврове бомбардування, ракетний удар обов’язково отримають відповідь. Відповідь всього лише з одного слова “справедливість”. Яка стане крапкою після тимчасових для нас слів “окупація”, “мордор”, “орки”. Звичайно, вони підуть з нашого лексикону, ми їх точно виженемо з нашої землі”, – сказав.

Зеленський згадав про “другу армію світу”.

“Спочатку воно виглядало зазгрозливо. Потім небезпечно. Після Бучі викликало тільки відразу. А зараз хіба що гірку усмішку. Бо що залишилося від неї? Яку називали “другою армією” світу. Воєнні злочини, ганьба і ненависть”, – сказав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий “вантаж 200”: ЗСУ знищили “еліту” армії Росії

Зеленський сказав про деокупацію територій.

“Слова “повернення”, “звільнення”. Це слова нашого майбутнього, що ми зробимо з тою нашою червоною калино, з нашою славною Україною. Слова про те, куди завжди прямуватиме ворожий воєнний корабель. Про те, що робити з окупантами, коли хтось каже: “Вова…” (крилата фраза “Вова, *баш їх бл*ть”. – Gazeta.ua). І, звичайно – “Ми з України”. З тієї України, де “розквітає поле, а вона сивіє”. З тієї України, яка стоїть, стоятиме і буде стояти. Слава Україні, слава нації і смерть ворогам”, – сказав.

“Мир, перемога, Україна. Слава Україні”, – резюмував Зеленський.

Доповнюється.