Сьомий пакет санкцій можуть ухвалити за три місяці – Арахамія

Погодження сьомого пакета санкцій ЄС проти Росії може тривати два – три місяці.,

Санкції проходитимуть парламентські комітети. Після червня будуть канікули в багатьох європейських парламентах. Тому потрібно буде ухвалювати санкції після повернення депутатів, каже голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія під час телемарафону.

У сьомому пакеті санкцій може бути повне відключення російських банків від системи SWIFT і розширення списку російських олігархів, які підтримують путінський режим.

Україна наполягатиме на запровадженні повного ембарго на енергоресурси з РФ, каже Арахамія. Але малоймовірно, що його ухвалять. Наближується опалювальний сезон. Але дефіциту енергоресурсів на світовому ринку незначний, вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ввів санкції проти “коханки Путіна” та дітей Пєскова. Хто ще у списку

“Однак у цьому пакеті ми розробляємо так звані SMART-санкції, вони точкові, але болючі”, – наголосив Арахамія.

Може йтися про санкції проти страхових компаній, який обслуговують російські нафтові танкери.

“Таким чином Росія, яка має нафту, яку хочуть купувати інші країни, не матиме змоги перевозити цей продукт, тому що ніхто не захоче за це братися”, – підсумував він.

Європейський Союз 3 червня остаточно затвердив шостий санкційний пакет проти Росії, яка вторглася на територію України. Запровадили санкції і проти Білорусі через підтримку самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком війни проти України.