Продавала гумдопомогу: оголосили підозру голові громадської організації

Очільницю громадської організації підозрюють у продажі товарів гуманітарної допомоги та отриманні прибутку з благодійних пожертв.

За даними слідства, підозрювана продала військове спорядження, яке організація безкоштовно одержала від іноземних партнерів як гуманітарну допомогу. Закарпатська обласна прокуратура оголосила їй підозру. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора в Telegram.

“Зафіксовано випадки передачі громадянину необхідного для потреб ЗСУ екіпірування, за яке потрібно було сплатити грошові кошти відповідно до наданого переліку цін”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили власника салону краси, який перейшов на бік окупантів

До того ж, представники організації отримували гроші на особисті банківські рахунки, чиї реквізити були розміщені на офіційному сайті ГО та сторінках у соцмережах. З 24 лютого на ці рахунки надійшло понад 3 млн грн. Встановили, що частину з цих коштів спрямували не на першочергові потреби військових, а для отримання прибутку.

“Так, протягом місяця підозрювана витратила 584 909 гривень на закупівлю різнокольорових футболок і нанесення на них принтів із патріотичними гаслами. Подальша реалізація цих речей давала змогу одержати прибуток готівкові кошти, які ніяк не обліковувалися”, – додали в Офісі генпрокурора.

Двох жителів Сумщини затримали за співпрацю з російськими спецслужбами. Зрадники добровільно передавали ворогу інформацію про Збройні сили України.