Партія “Слуга народу” посилить Альянс лібералів і демократів Європи – Шуляк

Президентська партія “Слуга народу” орієнтується на ліберальний порядок та міцні демократичні інституції та може значно посилити європейську політику так само, як Україна здатна посилити ЄС. Про це заявила голова партії Олена Шуляк, виступаючи на саміті Партії Альянс лібералів і демократів, що проходить у Дубліні, повідомляє пресслужба партії “Слуга народу”.

“Для нас партії, що входять до АЛДЄ, є зразками політичних сил, відданих спільним цінностям єдиної Європи. А в Україні сьогодні точиться боротьба за цінності свободи та демократії, боротьба за Європу та її майбутнє”, цитує пресслужба звернення Шуляк.

Вона розповіла про історію створення політичної партії “Слуга народу”, яка з кількох десятків людей на початку свого існування перетворилася на потужну політичну силу.

“На сьогодні наша велика політична команда налічує близько 10 тис. осіб, працюють жіноче та молодіжне крило партії”, розповіла голова “Слуги народу”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стефанчук зустрівся з Шольцем: закликав передати Україні танки і БТРи

За її словами, які наводить пресслужба, партія змогла запровадити найбільш послідовні, системні та радикальні ліберальні реформи за часи незалежності України. Але реалізацію більшості з них перервало повномасштабне вторгнення Росії до України.

“Приєднання до “політичної сім’ї” партії “Альянс лібералів та демократів за Європу” як повноправний член партії “Слуга народу” є одним із ключових пріоритетів у міжнародній політиці. У Європі багато політичних “сімей” та партійних конгломератів європейського рівня. Але ми не сумнівалися, що найоптимальнішим варіантом для нас є приєднання саме до АЛДЄ”, констатувала Шуляк.

“Ми впевнені, що приєднання нашої партії до Альянсу лібералів та демократів буде значущою подією як для української, так і для європейської політики. “Слуга народу” посилить АЛДЄ так само, як Україна посилить Євросоюз. Водночас ми можемо більше. Разом ми переможемо!” підсумувала Шуляк.

Альянс лібералів та демократів за Європу європейська партія, що включає ліберальні та ліберально-демократичні партії, що переважно діють у країнах ЄС. На національному рівні партії-члени АЛДЄ беруть участь в урядах 12 із 27 країн ЄС. Початок офіційного партнерства з лібералами Європи допоможе численній партії українського парламенту заручитися підтримкою європейських колег в умовах, коли Україна захищає себе та всю Європу від російської навали, резюмували у пресслужбі “Слуги народу”.