Вітовська порадила російським мародерам їхати грабувати Москву: “Ви живете в г*вні, спирті”

Акторка Ірма Вітовська вважає, що жорстокість і жага до грабунку росіян пояснюється їхнім зубожінням і сторіччями “зґвалтувань” депресивних регіонів Росії.

Про це й багато іншого розповіла в програмі “Зірковий шлях”.

Спочатку артистка обговорила російських дружин і матерів, які отримують “подарунки” від чоловіків-мародерів.

“Є момент: мені чоловік з війни присилає кавомолку. Без чека навіть, вона не в магазині вкрадена. А що сталося з її власницею? То в мене питання, чи розуміють ті мамаші так звані, бо я не можу матерями назвати, чи дружини, які отримують якісь речі, дитячі іграшки – це ж не в магазині із чеком, ну нахр*на було?”, – обурилася зірка.

Вона зазначила, якщо росіяни живуть у таких бідних регіонах і таких “голодних до ношеної білизни жіночої”, то нащо “перлись” в Україну?

“Для цього треба було поїхати в Москву й пограбувати кілька магазинів. Чого треба було стільки крові проливати в нас, у вас, якщо ви пральну машинку вважаєте квінтесенцією вашого походу в Україну? Москва й Пітер – будь ласка, два міста, які обкрадають вас, ваші регіони, живуть прекрасно, ви живете в дупі великій, у сраці, в гівні, у спирті, у дотаціях, у зубожінні. Чого ви їдете в іншу країну? Ви їдьте туди, не треба нікого вбивати, ніхто з москвичів не висуне носа з хати, бо вони сцикуни, враховуючи, що вони не можуть вийти натовпами й знести це чудовисько, яке сидить у них у Кремлі. То поїдьте, пограбуйте там магазини, затаритесь собі на три роки підряд і все, не треба нікуди йти, у вас є автомат”, – наголосила вона.

Акторка відчуває повагу до російських колег Лії Ахеджакової та Чулпан Хаматової, які відкрито виступають проти війни. До “скоморохів при дворі”, як-от Володимир Машков і Сергій Безруков, які мають “кон’юнктурне бажання лизати”, насправді усвідомлюючи, що відбувається, в неї глибочезна огида. На думку Вітовської, усі культурні зв’язки з РФ мали бути розірвані ще 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Італії покажуть українську “Коза Ностра”: у прокат виходить комедія з Ірмою Вітовською

“Я думаю, що багато представників шоубізнесу не любили історію та й узагалі не любили якусь науку, тому що зосереджені були на вдосконаленні своїх голосових даних. Якби вони мали ці навички, думаю, з 2014-го не було б співпраць. Не було б спільних кліпів, концертів, фільмів, серіалів, наративів, гастролей. Зараз кожен знає свої брудні труси. Шкода, що треба пройти кров, гній і стільки втратити малих дітей, зґвалтованих долею і фізично, щоб стати по бік добра нарешті”, – зазначила вона.

Тому зараз артистка не хоче висувати претензії комусь.

“Тому що доля вини кожного з нас. Моя доля вини – я до 2013-го нормально співпрацювала з російським контентом. І я це розуміла, і коли Майдан, і я мала завершити, то не одразу відмовилася. Вже Крим був анексований, а в мене ще були хвости, треба було дозняти там проєкт. Після Іловайська якраз у мене був останній день, і я сказала: “Друзі мої, на цьому я з цього корабля сходжу”, – поділилася Вітовська.

За час війни Ірма плакала двічі: коли росіяни розбомбили театр у Маріуполі й коли влучили ракетами у вокзал у Краматорську.

“Депресивні регіони, які самі зґвалтовані поколіннями, сторіччями, які це витворяють. Вони реагують на успіх, на свободу, що можна інакше. Це зворотня реакція, це таке зонівське мислення, на яку російська імперія давно була перетворена, остання імперія, яка позбулася рабства. І Буча, Ірпінь – я своє розуміння історії цих народів підкріпила, тому що нічого не змінилося”, – наголосила зірка.

“Я вірю, що ми будемо в Криму скоро. Ну, скоро – це ж час для війни доволі розтяжний, але ми з вами це витерпимо”, – додала вона.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії українські митці активно протистоять окупантам і всьому, що несуть путінські вбивці. З перших днів бойовий дух української армії і народу піднімає актриса театру й кіно, продюсерка й громадська діячка Ірма Вітовська. Артистка залишилася на батьківщині та як і всі ховається в бомбосховищі за сигналів повітряної тривоги. Записує мотиваційні відео, волонтерить, бере участь у міжнародних культурних проєктах, щоб розказати світові про страшну реальність війни в Україні.