Росіяни накрили Луганщину з авіації: яка ситуація в Сіверськодонецьку

На Луганщині російські загарбники продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру та українських військових у районах Сіверськодонецька, Борівського, Устинівки та Лисичанська.

Ворожа штурмова авіація завдала авіаударів неподалік Мирної Долини, повідомив 3 червня голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай. Вчора зранку в Лисичанську артилерійським снарядом ворога вбило жінку.

“Не маючи значних досягнень на фронті, ворог звітує черговими перемогами над цивільною інфраструктурою – б’є по домівках та підприємствах. Лише в Сіверськодонецьку, де точаться бої в центрі міста, пошкоджено дев’ять будинків. У Лисичанську – два, а також інфраструктура та транспорт пожежної частини. Зокрема, чотири автомобілі, на яких могли б виїжджати на пожежі і рятувати життя. 16 будинків зруйновано в Гірському, шість у Золотому, ще три – в Тошківці”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Битва за Донбас: окупанти зазнають втрат при штурмах і відходять назад

У районі Метьолкіного та Білогорівки противник намагався вести штурмові дії, але зазнав втрат і відійшов на попередні позиції. Також ворог здійснює обстріли в районах Золотого, Комишувахи, Миколаївки, Білогорівки та Врубівки.

Російські окупанти, швидше за все, розтратять увесь свій наступальний потенціал у боях за Сіверськодонецьк на Луганщині. Ворогу може не вистачити сил на захоплення Донецької області, вважають американські аналітики.