На Півдні гаряче: ворог стягує техніку, а ЗСУ лупить з артилерії та авіації

Ворог продовжує підтягувати резерви та облаштовувати оборонні рубежі на Херсонщині.

“Обстановка на південному напрямку динамічна та напружена. … Неподалік від Херсону триває вивантаження техніки: близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2 протягом кількох днів накопичено для посилення ворожих позицій. В районі Нової Каховки та Степанівки облаштовуються танкові позиції. Водночас наші підрозділи продовжують наступальні дії та заходи сковування й недопущення переміщення резервів”, – повідомляє Оперативне командування “Південь”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як окупантів можуть вибити з Херсона

Окупанти спочатку за допомогою безпілотника “Орлан-10”, а потім гелікоптерів Мі-8 намагалися розвідати позиції ЗСУ та їх атакувати.

У відповідь українські військові вдарили по ворогу з артилерії та авіації. Знищено 67 загарбників, шість танків Т-62, дві реактивні системи залпового вогню “Град”, три самохідних гаубиці “Мста-С”, три одиниці броньованої та 13 автомобільної техніки. Ліквідовано також пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з ворожих підрозділів.

Напередодні радник голови Херсонської ОВА Сергій Хлань сповістив, що українські військовослужбовці пішли в контрнаступ на Бериславському напрямку і вже просунулися на 9 кілометрів. Окупантів вибивають з третьої лінії оборони, яку ті вибудовували раніше.