Сьогодні спасають душі – церковне свято 30 травня

30 травня православні віряни вшановують пам’ять апостола з числа 70-ти Андроніка і святої Іунію. До них прийнято молитися про спасіння грішних душ.

Gazeta.ua пропонує читачам більше дізнатися про їхнє життя та віру.

Андронік та його помічниця Іунія були родичами апостола Павла і сподвижниками в його апостольських трудах. Про них він згадує в посланні до Римлян. Андроник був єпископом Сирмії Панноньської, але проповідував і в інших країнах. Він навернув у християнство безліч язичників, руйнував язичницькі храми, споруджував церкви, творив чудеса. Наприклад, зцілював людей.

Зі служби на честь цих святих відомо, що вони мученицьки постраждали за Ім’я Христове. У V ст за часів імператорів Аркадія і Гонорія, їх святі мощі знайшли в передмісті Константинополя разом з мощами інших мучеників. Згодом на цьому місці побудували величний храм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 29 травня – православні згадують святого, який дитиною став монахом

Тропар

Апостоли святии, молите Милостиваго Бога, да прегрешений оставление подаст душам нашим.

У неділю, 30 травня, іменини відзначають власники таких імен Андрій, Євдокія та Степан. Тож не забувайте привітати рідних та знайомих із Днем Янгола. Gazeta.ua пропонує ознайомитися із значеннями цих імен та обрани гарне поздоровлення для іменинників.