Окупанти беруть під контроль Сіверськодонецьк. Зайняли дві третини периметру – Стрюк

У Сіверськодонецьку Луганської області тривають запеклі бої.

Місто перебуває в жорсткій обороні, дві третини території зайняли російські окупанти, розповів Олександр Стрюк, керівник міської військово-цивільної адміністрації, передає Сергій Гайдай у Telegram.

Але зауважив, що Сіверськодонецьк не оточили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загиблих окупантів накрило сміттям: ЗСУ вдарили по позиції ворога під Сіверськодонецьком

За його словами, останні дві доби пожежі в місті не припиняються – обстріли з боку росіян потужні. Окупанти обстрілюють найбільше хімічне підприємство “Азот”. Стрюк додав, що є жертви й серед мирного населення, і серед робітників заводу.

Окупанти зруйнували 90% житлового фонду. 60% доведеться будувати заново.

Загарбників з готелю “Мир” українські військові вигнати, але росіяни не полишають спроб прорватися знову.

Впродовж усієї доби росіяни просувалися в Сіверськодонецьк зі сторони Пурдівки й Щедрищева. Атакували позиції наших військових у районі Устинівки.

Увечері 26 травня диверсійно-розвідувальна група російських окупантів зайшла в готель “Мир” у Сіверськодонецьку. Українські захисники встояли. Росіянам не вдалося прорватися в місто.

Трасу Лисичанськ – Бахмут називають “дорогою життя”. Це єдина ділянка зараз, що сполучає Луганщину з іншими відносно безпечними областями. Нею евакуюють жителів Луганщини й доправляють гуманітарну допомогу тим, хто не виїхав.

Бої на території готелю “Мир” у Сіверськодонецьку на Луганщині тривали ще зранку. Українським захисникам вдалося ліквідувати двох російських загарбників.