Загроза Третьої світової існує: Єрмак прокоментував затягування постачання MLRS Україні

У США триває дискусія щодо постачання MLRS Україні.

Передові ракетні системи зможуть передати, але якщо ухвалять рішення наступного тижня, заявив голова Офіса президента Андрій Єрмак у Telegram.

За його словами, українська влада регулярно пояснює про терміновість зброї для України: “Загроза Третьої світової війни є, але і цьому можна запобігти”.

“Ми вдячні за артилерію та іншу допомогу, але зупинити російську навалу й здобути відчутну перевагу на фронті нам допоможуть саме сучасні MLRS. Вони потрібні нам уже на вчора, як і системи ППО, танки та інша зброя, про яку ми просимо для того, щоб зупинити наступ росіян і звільнити тимчасово окуповані території”, – написав Єрмак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони США відповіло, чи планує залучати своїх військових до вивезення зерна з України

Додав, що й продовольчій кризі, яка загрожує всьому світу, можна запобігти, якщо звільнити українські землі й розблокувати порти.

Єрмак зауважив, що також перемогти Росію військовим шляхом можна, посиливши тиск на економіку агресора.

“Потрібно ухвалювати рішення швидше, не втрачати час, за який Україна розплачується життями людей і зруйнованими містами”, – підсумував він.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена планує надати Україні нову партію зброї. Зокрема, реактивні системи залпового вогню MLRS. Ці системи здатні запускати ракети на сотні кілометрів далі, ніж будь-які інші наявні в Україні аналоги.