“Карколомна кар’єра Лукашенка закінчитися дуже неочікувано” – Подоляк

“Карколомна кар’єра Лукашенка закінчиться дуже неочікувано”, якщо він особисто віддасть наказ про запуск ракет по Україні.

Так радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про створення оперативного командування військ на півдні поряд з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусі перекидають “Іскандери” до кордону з Україною – можливі удари по західних областях

“Ми абсолютно точно контролюємо ситуацію на білорусько-українському кордоні і прекрасно розуміємо всі мотиви, які спонукають пана Лукашенка до цих заяв. Це типова поведінка для нинішнього білоруського керівництва. Як “собака на сіні” одночасно ти і хочеш, і не хочеш, можеш і не можеш”, сказав Подоляк.

Такі заяви, за словами Подоляка, робляться більше для партнерів самопроголошеного президента.

“Що стосується саме пана Лукашенка, то він звик за 25 років своєї влади до таких постійних провокацій. Це більше робиться для його партнерів і таке інше. Я вважаю, що для білоруської армії це просто самовбивство зайти на територію України”, сказав радник керівника президентського офісу.

При цьому він припустив, що з території Білорусі надалі можуть тривати запуски крилатих ракет по території України.

“Ви розумієте, що якщо це зробить вже особисто Лукашенко, то для нього його карколомна кар’єра дуже і дуже закінчиться для нього неочікувано”, застеріг Подоляк.

26 травня самопроголошений президент Білорусі, диктатор Олександр Лукашенко доручив негайно створити Південне оперативне командування поблизу кордону з Україною.

“На жаль, відкрився новий напрямок, як у нас заведено говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому уваги”, – сказав Лукашенко.

Він заявив про “ротацію” та “обкатування” білоруських військових.

На кінець травня в Білорусі запланували військові навчання на 10 полігонах.