“Війни б не було” – Зеленський дорікнув світу у несміливості

Війни в Україні не було б, якби західні лідери не загравали з Росією.

“Катастрофічне розгортання подій все ж таки можна було зупинити, якби світ поставився до ситуації в Україні, як до своєї ситуації. Якби сильні світу цього не загравали з Росією, а реально натиснули заради припинення війни”, – сказав президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза для Києва з боку Росії буде завжди – Міноборони

Зеленський дорікнув світу у несміливості і згадав досі не узгоджений ЄС шостий пакет санкцій проти Росії “поки вона отримує від європейців майже по мільярду євро на день за постачання енергоресурсів”.

Він нагадав, що Україна досі не може отримати необхідну їй зброю. Через що воєнна ситуація залишається вкрай складною.

“Скільки вже часу ми боремося, щоб Україні надали всю зброю, яка необхідна, щоб змінити характер боїв і почати рухатися швидше й більш упевнено до вигнання окупантів. Усю зброю, включно з MLRS. З тими системами, які реально необхідні, щоб зупинити цю агресію”, – зазначив президент.

Україна завжди буде незалежною державою, і її не зламати, наголосив він.

“Питання лише в тому, яку ціну доведеться заплатити нашому народу за свою свободу, а Росії за цю безглузду війну проти нас”, – зауважив Зеленський.

ЗСУ потребує озброєння, яке допоможе уражати противника на великі відстані, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Він закликав партнерів не зволікати з постачанням зброї, “адже ціна затримки вимірюється життями людей, які собою захистили світ від рашизму”.