Критикував українську владу: гауляйтеру Запорізької області повідомили про підозру

Гауляйтер росіян на тимчасово захопленій частині Запорізької області Євген Балицький отримав підозру.

Колишній нардеп-регіонал, який 2020 року був обраний депутатом обласної ради від ОПЗЖ, сприйняв вторгнення Росії як шанс реалізувати власні політичні амбіції. Про це повідомляє Служба безпеки України у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Стоять майже на кожному перехресті”: до курортної Кирилівки зайшли ворожі БТР

Він не просто перейшов на бік ворога, а й заручився його підтримкою щодо силового захоплення влади в регіоні. Зокрема, за допомогою загарбників він примусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе керівником “військово-цивільної адміністрації Запорізької області”.

Зрадник критикував чинну українську владу та готував урочистості до Дня перемоги. Він також видав так зване розпорядження “Про тимчасову організацію громадського порядку”. Воно зобов’язувало мешканців сформувати “громадські загони” для виявлення антиросійської діяльності.

Зраднику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Кропивницькому спіймали переселенця з Харкова, який агітував за “русский мир”. Після цього його засудили до незвичного покарання.

19-річного затриманого зобов’язали вивчити напам’ять гімн України, ІХ розділ Конституції про територіальний устрій, пісню “Батько наш – Бандера, Україна – мати”, а також вірш Сосюри “Любіть Україну”. Крім того, він має прочитати повість Гоголя “Тарас Бульба” й роман Дімарова “І будуть люди”.