В Запоріжжі оголосили підозру окупаційному «губернатору» регіону

Окупаційному «губернатору» захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому оголосили підозру в колабораційній діяльності. Він використав вторгнення Росії для реалізації своїх політичних амбіцій.

За даними слідства, Євген Балицький заручився підтримкою росіян і змусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе «керівником» військово-цивільної адміністрації Запорізької області, повідомляє прес-служба СБУ.

Так званому окупаційному «губернатору» захопленої частини Запорізької області Євгену Балицькому оголосили підозру в колабораційній діяльності, відзначили у відомстві.

«Цей колишній нардеп-регіонал, який в 2020 році був обраний депутатом обласної ради від ОПЗЖ, прийняв вторгнення Росії як шанс втілити свої політичні амбіції», – йдеться в повідомленні.

За даними слідства, Балицький заручився підтримкою росіян і змусив працівників місцевого самоврядування та комунальних підприємств визнати себе «керівником» військово-цивільної адміністрації Запорізької області.

Він критикував українську владу, готував урочистості до Дня перемоги, а також зобов’язав місцевих жителів сформувати «громадські загони», щоб виявляти представників спротиву, політику оголосили підозру в колабораційній діяльності, зраднику загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Євген Балицький є уродженцем Мелітополя, в 2012 році потрапив до Верховної ради як мажоритарник, будучи представником Партії регіонів. Після Революції гідності залишив партію, після виборів увійшов до фракції «Опозиційного блоку». У грудні 2018 року Росія ввела проти нього санкції.

Державне бюро розслідувань (ДБР) активно протидіє зрадникам України серед вищих щаблів влади та викриває тих, хто без докорів сумління готовий співпрацювати з ворогом.

На Харківщині мешканцю окупованого Ізюму заочно оголосили підозру у колабораційній діяльності. Чоловік погодився обіймати посаду в незаконно призначеній російськими загарбниками владі, де займався розподілом «гумдопомоги».

Маріупольська міська рада поіменно назвала дев’ятьох представників партії ОПЗЖ, які співпрацюють з окупаційною владою Росії.