Штайнмаєр звернувся до Путіна із заявою щодо України

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликав російського диктатора Володимира Путіна припинити бойові дії на українській території.

Він також попросив Путіна почати переговори з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє DW.

“Пане Путін, припиніть страждання та руйнування в Україні! Виведіть свої війська! І не відмовляйтеся від прямих та серйозних переговорів із президентом Зеленським”, – звернувся Штайнмаєр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський назвав єдиний позитивний момент у переговорах з РФ

Президент ФРН зауважив на тому, що “агресивна війна РФ зачіпає не лише людей в Україні”. Ціни на зерно у світі зросли, оскільки окупанти блокують експорт мільйонів тонн зерна в українських портах.

“Багатьом регіонам світу найближчими місяцями загрожують голод і смерть, особливо у Східній та Південній Африці. Наслідки війни Путіна вдарять по державах, які ще не оговталися від пандемії коронавірусу, і по регіонах, де ґрунт через кліматичну кризу висихає і стає неродючим”, – попередив він.

Порядок денний двосторонніх переговорів з президентом Російської Федерації Путіним і сам факт цих переговорів залежатиме від часу їхнього проведення і поведінки Росії. Водночас мета таких переговорів постійно змінюється.

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України. Після переговорів у Стамбулі, на яких українська делегація запропонувала проєкт угоди про міжнародні гарантії безпеки Україні, переговорний процес дуже ускладнився.