Компанія Ferrexpo придбала два екскаватори для комунальників Чернігова

Понад місяць Чернігів перебував в облозі внаслідок військової агресії Російської Федерації на території України. Протягом цього періоду місту завдано значної шкоди.

Зокрема, ударами ракет і бомб пошкодило лікарні, школи, дитячі садочки, інші навчальні заклади, бібліотеки, житлові будинки, адміністративні будівлі та об’єкти інфраструктури. Суттєвих пошкоджень зазнали виробничі бази та техніка комунальних підприємств, які забезпечували роботу систем Чернігова. Через що місто позбавлене можливості надавати жителям необхідний обсяг житлово-комунальних послуг.

Компанія Ferrexpo відгукнулася на прохання чернігівського міського голови Владислава Атрошенка – оперативно придбала та надала два фронтальних навантажувача (екскаватори) виробника JCB загальною вартістю понад 4 млн грн. Про це повідомила пресслужба компанії.

“Впевнені, що передана техніка дозволить відновити можливості комунального господарства Чернігова та забезпечити необхідні побутові потреби мешканців. Ми спостерігаємо надзвичайно складну ситуацію і з коштами на придбання необхідної дороговартісної техніки, і з її доставкою, особливо в населених пунктах, які першими зустріли агресора. Тому працюємо з гуманітарними запитами та спрямовуємо зусилля для надання першочергової допомоги туди, де вона найбільше потрібна”, – повідомив Юрій Химич, керівник програм корпоративної соціальної відповідальності Ferrexpo в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Ferrexpo надає безкоштовний доступ до своєї навчальної платформи

Компанія Ferrexpo продовжує вивчати запити стосовно надання гуманітарної допомоги та оперативно забезпечувати їх. Наразі придбана техніка для інших населених пунктів Чернігівщини й Київщині та готується її постачання в місця нагальної необхідності.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю є виробництво й експорт високоякісних залізорудних окатків, які використовують у виробництві сталі. Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатків серед країн колишнього Радянського Союзу. Поточні виробничі активи – Полтавський і Єристівський ГЗК.

Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Німеччини, Японії, Південної Кореї, Тайваню, Китаю, Словаччини, Чехії, Туреччини, В’єтнаму, а також США.