Більш ефективні та простіші – що відомо про ЗРК Patriot, які можуть з’явитися в Україні

ЗРК Patriot більш ефективний, ніж інші протиповітряні системи. За інформацією ЗМІ, він є у пакеті допомоги США на $40 млрд.

Є різні комплекси Patriot – протиракетний і протиповітряний. Різниця у кількості батарей і вартості, повідомив воєнний експерт Олег Жданов, передає УНН.

“Він не такий складний в управлінн, ми можемо його опанувати. Підготувати розрахунки і працювати. Річ у тому, що він набагато ефективніший, аніж наші існуючі комплекси, такі як той самий С-300”, – каже Жданов.

ЗРК Patriot більш надійно захищає небо. Один дивізіон може закрити Київ.

“Якщо у протиракетному виконанні дев’ять батарей були поставлені, він заздалегідь стає у кільце, і пробити це кільце практично неможливо”, – вважає експерт.

Для надійного закриття повітряного простору України потрібно більше одного дивізіону. Точну кількість необхідних ЗРК ще треба розрахувати.

Така система знадобилася б для захисту поставок озброєння..

На думку Жданова головне, щоб надали артилерію, танки та бронемашини для того, щоб українські сили могли формувати новітні частини і створювати наступальне угруповування.

Поставки займуть певний час.

“Скільки буде йти судно забезпечення військово-морських сил США до європейського континенту? Десь два – три тижні. Потім відгрузка, потім транспортування по Європі. Тобто, за місяць-півтора ми можемо отримати, уже у великій кількості, тому що пароплави привезуть не одну одиницю, а декілька сотень”, – каже він.

Допомога з європейських складів надійде швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відправили до пекла генерал-майора ЗС РФ у відставці – журналісти знайшли підтвердження

“Тому, сьогодні, як казав пан Буданов, скоріш за все на серпень треба орієнтуватись новий термін контрнаступальної операції. На жаль, не все робиться так швидко, як хотілось би. Тож, будемо чекати”, – підсумував Жданов.

США передадуть Україні зенітні ракетні комплекси Patriot. Вони увійдуть до нового пакету допомоги на $40 млрд. Новий пакет допомоги містить системи Patriot і далекобійну артилерію, повідомляє The Washington Post з посиланням на свої джерела.