В Україні можуть відкрити медичний коридор для евакуації хворих та поранених: подробиці

Туреччина запропонувала організувати в Україні медичний коридор для евакуації хворих та поранених із зон бойових дій. Держава готова взяти на себе відповідні обов’язки щодо організації.

Про це повідомив глава МОЗ Туреччини Фахреттін Коджі на 75-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я.

«Під час російсько-українського конфлікту Туреччина спрямувала свою гуманітарну допомогу, в першу чергу ліки та медичні товари, в регіон. Необхідно створити безпечний медичний коридор, особливо для евакуації хворих та поранених», – сказав Коджа.

Очільник відомства закликав підтримати цю пропозицію з боку міжнародної спільноти на чолі зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

«Туреччина готова виконувати все, що від неї залежить в питаннях евакуації та надання медичної допомоги», – резюмував міністр.

Раніше прем’єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон заявив, що «подвоїть зусилля» щодо надання гуманітарної допомоги для України. Також він вестиме активну роботу, щоб надати Україні можливість експортувати свої продукти.

Уряд Японії вирішив виділити Україні додаткову фінансову допомогу в розмірі 300 млн доларів на гуманітарні потреби. Офіційно про новий пакет оголосить прем’єр-міністр Фуміо Кісіда.

Швеція виділить додаткові $23 мільйона на підтримку організацій, які надають гуманітарну допомогу українцям.