Окупанти стягують техніку та живу силу для форсування річки Сіверський Донець – Генштаб

Станом на ранок 21 травня російський ворог не припиняє наступ у Східній операційній зоні.

Мета незмінна – встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей. Також утримати сухопутний коридор з окупованим Кримом, повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook.

“Тривають обстріли вздовж всієї лінії зіткнення та у глибині оборони наших військ у Донецькому операційному районі та на Слов’янському напрямку”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що на Слов’янському напрямку агресор намагається поновити наступальні дії. Зокрема, для забезпечення форсування річки Сіверський Донець планує наведення переправи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни кинули своїх поранених вмирати на полі бою біля Білогорівки

На Донецькому напрямку противник веде активні бойові дії на Сіверськодонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках. На Лиманському напрямку окупанти планують відновити наступ у напрямку Ямпіль Сіверськ з форсуванням річки Сіверський Донець, за даними Генштабу.

“У визначеному районі спостерігається зосередження спеціальної техніки для наведення понтонно-мостової переправи. Для посилення угруповання військ та активізації наступу окупанти здійснюють перекидання додаткових підрозділів”, – додали в повідомленні.

У Маріуполі противник намагається відновити функціонування порту. Для цього проводить розмінування припортової інфраструктури.

Під час спроби переправи через річку Сіверський Донець у районі селища Білогорівка на Луганщині російська армія втратила 485 військовослужбовців 74-ї мотострілецької бригади. Загалом туди направили 550 окупантів, тобто знищити вдалося 88%.

Також українські захисники знищили багато одиниць ворожої техніки. Попри це, окупанти не полишають спробу форсування річки.

Розгром окупантів під Білогорівкою вже називають однією з наймасштабніших із початку війни битв. Також найсмертоноснішої для російської армії.