“Це означало б перемогу України” – Дуда назвав найкращий фінал завершення війни

Президент Польщі Анджей Дуда вважав би найкращим завершенням російсько-української війни перемогу України з повним відновленням її територіальної цілісності.

Про це він сказав в інтерв’ю Polski Times, передає PAP.

Дуду запитали, як, на його думку, закінчиться війна Росії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Польщі оцінив ймовірність нападу РФ на країни НАТО

“Я хотів би, щоб вона закінчилася тим, що Україна поверне всі свої території в межах міжнародно визнаних кордонів. Це дуже важливо для мене, для безпеки Польщі й для майбутнього, тому що в політичному значенні це означало б перемогу України у війні”, – відповів він.

Додав, що Польща дуже сподівається на цей позитивний сценарій, тому що він був би найсправедливішим, і надаватиме Україні всю можливу підтримку.

Дев’ятий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російські окупанти захопили Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабну агресію. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, сходу та Криму. Тоді президент Росії Володимир Путін заявив про “спеціальну воєнну операцію” для “демілітаризації і денацифікації” України.

Агресію РФ проти України підтримують 74% росіян.