У Росії хочуть зняти вікові обмеження для контрактників

Члени путінської партії “Єдина Росія” подали до Держдуми Російської Федерації законопроєкт про скасування вікових обмежень для військових на контракті.

20 травня голова і перший заступник голови комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов і Андрій Красов внесли на розгляд законопроєкт, що знімає обмеження на укладення першого контракту про проходження військової служби, пишуть російські ЗМІ.

“Контракт щодо проходження військової служби в Росії зараз можуть укладати росіяни у віці від 18 до 40 років, а іноземці – у віці від 18 до 30 років”, – ідеться в повідомленні.

Тепер ці вікові обмеження пропонують скасувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль знайшов вихід для залучення нових солдатів – мобілізує кримських зрадників

“Для застосування високоточної зброї, експлуатації озброєння та військової техніки необхідні високопрофесійні фахівці. Досвід показує, що такими вони стають до 40-45 років”, – зазначено в пояснювальній записці до документа.

У підрозділах військ Російської Федерації зростає невдоволення участю у бойових діях на території України. Російські окупанти дедалі частіше відмовляються від виконання наказів командування проводити активні наступальні дії.