На Черкащині чиновники збували крадені в ЗСУ бронежилети

Служба безпеки України ліквідувала “масштабну схему розкрадання” гуманітарної допомоги, яка призначалася українським військовим.

Чиновники намагалися незаконно продати понад 1 тис. бронежилетів на суму понад 12 млн грн, повідомила пресслужба СБУ 19 травня.

“Ці засоби захисту виготовила в Україні громадська організація. Через Черкаську військову адміністрацію мали передавати на потреби оборони. Але замість безплатного передавання українським захисникам причетні чиновники намагалися продати бронежилети через афілійовані комерційні структури та мережу супермаркетів”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко привіз допомогу бійцям на південь України

СБУ стверджує, що завдяки її втручанню в одній із торговельних мереж вилучили частину продукції. Її передадуть на потреби Збройних сил України.

Зараз шукають решту бронежилетів. Також встановлюють всі обставини злочинної схеми й причетних до неї осіб.

У квітні цьогоріч виконувача обов’язків мера одного з міст Львівщини затримали на продажу гуманітарної допомоги та одержанні неправомірної вигоди.

Посадовець вимагав, а потім одержав 100 тис. грн неправомірної вигоди від волонтера за передавання автобуса. Однак його міська рада отримала безплатно від однієї асоціації Фінляндії як гуманітарну допомогу.