Сотні затриманих: в Україні викрили 88 ДРГ

В Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії викрили 88 диверсійно-розвідувальних груп.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євген Єнін в телемарафоні “Єдині новини” 19 травня, передає Gazeta.ua.

“Всього за період війни на території держави затримано близько 800 осіб, причетних до диверсійної діяльності. Майже всіх ми передали до Служби безпеки України”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині окупанти йдуть у контрнаступ і залучають ДРГ – Генштаб

Єнін зазначив, що за останні два тижні правоохоронці викрили одну ДРГ та затримали 43 причетні особи. Лише в Києві за перші два тижні затримали 18 осіб, причетних до ДРГ. 16 з них – вже в СБУ.

Заступник міністра закликав громадян залишатися пильними й “не тішити себе ілюзією спокою у тих місцях, де ніби здається спокійно”.

Уранці 16 травня на Сумщині була спроба прориву державного кордону. Ворог відкрив вогонь по прикордонній території Шосткинського району з мінометів, гранатометів, кулеметів та автоматів. Під прикриттям вогню на територію України намагалися зайти ворожі ДРГ. Прикордонники дали відсіч росіянам. Ті відступити за лінію державного кордону.

Відомо про одного загиблого в бою прикордонника. Це 44-річний Олександр Поповченко. У нього залишились дружина і двоє дітей.