Росіяни зосередили сили для утримання позицій на півдні України – ISW

Російські війська зосередили всю увагу на утриманні позицій.

Зокрема, ворог намагається зберегти контроль над тимчасово захопленими територіями на півдні України, ідеться в аналітиці Інституту вивчення війни – ISW.

“Водночас росіяни продовжують завдавати ракетно-артилерійських ударів уздовж лінії фронту. Російські сили не проводили наземних штурмів на півдні, вели обстріл і розвідку українських позицій. Запорізьке обласне військове управління зазначило, що російські війська розпочали підкріплення військ для наступу з південного сходу на Оріхів – населений пункт приблизно за 80 км від Запоріжжя”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб оприлюднив дані про втрати російських загарбників в Україні

На основі інформації Південного оперативного командування американські аналітики повідомили, що російські війська глибоко зміцнилися в Херсонській і Миколаївській областях.

Водночас Збройні сили України продовжують завдавати ударів супротивнику: 17 травня українські воїни знищили два склади російських боєприпасів на півночі Херсонської області, зокрема один біля Чорнобаївки.

Збройні сили України вибили російських окупантів на північ від Харкова й вийшли на державний кордон із Російською Федерацією. Загарбники, імовірно, спробують утримати позиції та не допустити просування українських військ.